Oci nocturn alternatiu

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 12 a 16 anys

Durada en minuts

 • 0

Espai

 • Exterior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Descripció

  Els espais d’oci nocturn són clau per als joves, són els seus espais de socialització. Però, i si els proposem que creïn ells i elles un espai alternatiu d’oci nocturn? Una activitat que pot servir per donar resposta a les seves necessitats.

  Objectius

  • Crear espais d’oci alternatiu juvenil autogestionat pels mateixos joves; tot impulsant la seva participació.
  • Promoure la creativitat, la iniciativa i estils de vida saludable a través de la creació d’alternatives d’oci juvenil.
  • Fomentar el treballar en xarxa amb altres entitats i associacions del barri.

  Desenvolupament de l’activitat

  Un dels espais més importants de socialització i creixement pels joves és el grup d’iguals. Amb aquest grup comparteixen molts espais d’aprenentatge i amistat com les estones d’oci, i especialment els d’oci nocturn.

  Per una banda, per tal de fomentar estils de vida i pautes de consum més saludables, com una alternativa preventiva de conductes de risc. I per altra banda, construint alternatives d’oci menys consumistes, més creatius i participatius.

  Aquests espais, també, han suposat ampliar els espais d’oci nocturn juvenil en alguns territoris on gairebé no hi havia espais de trobada i diversió per a joves.
  A més, es promou la participació dels i les joves en l’organització i realització de les activitats d’oci nocturn; així com activitats culturals i esportives en espais educatius integradors i vincles de confiança entre els i les joves.

  Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

  El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.