Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 3 a 99 anys

Durada en minuts

Espai

 • Exterior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Descripció

  El Land Art és la creació d’obres artístiques exclusivament amb elements naturals de l’entorn. És una experiència de creació lliure, que vincula l’art amb les emocions, el descobriment i l’estima a la natura. A més a més es tracta d’una pràctica d’atenció plena, posant la consciència en allò que es fa en el moment present.

  Enllaç a més info del recurs:

  https://projectes.fundesplai.org/camins/wp-content/uploads/sites/45/2015/09/Art-salvatge.pdf

  Objectius

  • Respectar i prendre consciència dels elements del paisatge que ens envolten i les seves propietats estètiques.
  • Expressar la creativitat a través d’element naturals.
  • Reflexionar sobre els cicles vitals dels ecosistemes i la finitud de les coses.
  • Connectar amb la natura a través de l’expressió artística
  • Treballar en la presa de decisions en grup

  Desenvolupament de l’activitat

  Per tal de dur a terme una activitat de Land Art, el que cal fer és sortir a la natura, ja sigui al jardí, al pati, al parc o al bosc, la platja,… com més possibilitats tinguem millor.

  Com es fa el Land Art?

  1. Busquem l’espai que ens agradi i que ens inspiri. Tant es pot fer a la muntanya com a la platja, en un parc com en un bosc. Qualsevol espai natural és un bon lloc.
  2. Recollim el material que necessitem. És el moment d’explorar l’entorn i identificar allò que ens agradaria fer servir, sempre respectant la natura i només agafant allò que no faci malbé a plantes, animals o fongs. Es poden fer servir: pedres, sorra, branques, fulles seques, glans, petxines…
  3. Moment de creació. Ara toca deixar volar la imaginació i fer les creacions que inspirin a cada infant. No hi ha cap creació millor ni pitjor, totes són vàlides i amb infinites possibilitats.

   

  És interessant fer aquest tipus d’art, ja que es tracta d’un art efímer, el qual amb el pas dels dies i de les condicions meteorològiques desapareixerà per si sol. Per això, si vols tenir-ne un record, pots fer una foto de la creació i així després fer un muntatge amb totes les obres d’art dels infants.

  > Com fer land art amb nens i nenes

  Un truc: per fer la dinàmica en forma de joc, podeu elaborar unes targetes amb 2 característiques dels materials: forma (crear diferents targetes amb diferents formes), color (crear targetes amb colors diferents, que es puguin trobar a l’entorn).

  Dividiu el grup en petits grups i cada grup triarà una targeta a l’atzar i haurà de buscar un element amb aquella característica.

  Observacions

  Pots trobar més informació sobre el Land Art en aquesta entrada i més activitats relacionades amb la focalització de la respiració, i l’atenció plena a la nostra entrada 11 activitats per practicar Mindfulness.