La ruleta dels noms

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 6 a 99 anys

Durada en minuts

Espai

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Descripció

  Una dinàmica molt divertida que permet als infants conèixer el nom dels altres a més de treballar la seva agilitat. Sabràs reaccionar quan et toqui dir el nom del teu company o companya?

  Objectius

  • Treballar els reflexes
  • Conèixer els altres companys i companyes
  • Treballar l’atenció

  Desenvolupament de l’activitat

  Aquesta dinàmica és molt divertida i permet als infants conèixer-se entre ells i elles, a més a més de treballar els reflexes. Per iniciar aquest joc farem una rotllana, i es necessitarà una persona que es posi al centre (recomanem que primer sigui la persona que dinamitza, per tal que tothom pugui participar). La persona que està al centre haurà de fer voltes sobre si mateix/a i quan pari assenyalarà una persona, aquesta persona s’haurà d’ajupir i les dues persones del seu costat hauran de dir el nom de l’altre el més ràpid possible. Inicialment es poden fer unes rondes d’escalfament, i posteriorment qui no tingui tants reflexes, i per tant no digui el nom de l’altra persona més ràpid, es quedarà assegut a terra. La persona que havia estat assenyalada es torna a alçar i segueix jugant.

  Aquesta serà la dinàmica fins que només quedin dues persones dempeus a la rotllana, que finalment s’hauran de batre en duel. Es posaran esquena contra esquena i començaran a caminar fins que la persona que estava al centre faci alguna senyal per marcar el moment en el que s’hauran de girar i dir el nom de l’altre.

  Observacions

  Pots consultar més dinàmiques de coneixença a l’entrada del blog del món escolar: 16 dinàmiques per començar el curs amb bon peu