La meva feina

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 3 a 6 anys

Durada en minuts

 • 0

Espai

 • Interior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Documents del recurs

  Descripció

  A través d’un conte i d’una activitat de racons, els infants podran valorar els jocs i els oficis que més els agraden i els interessen realment, independentment del gènere típicament associat.

  Objectius

  ● Rebutjar conductes de menyspreu cap a les altres persones
  ● Estimar els amics i amigues, indiferentment de què els agradi jugar
  ● Descobrir els oficis sense atribuir-los rols estereotipats de gènere

  Desenvolupament de l’activitat

  El Conte: La meitat d’en Jan

  Vincularem aquesta activitat al conte La meitat d’en Jan, de la Gemma Lienas, que ens introdueix en el món de la igualtat de gènere amb la història del Jan, un nen de qui els altres nens se’n riuen perquè consideren que fa coses de nenes:

  * Capítol 11 de Minty, la fada: La meitat d’en Pol, adaptació per a la televisió del conte original. Podeu visionar-la aquí

  La meva feina

  Prepararem racons a l’aula en els que es representin diversos oficis, amb el material i les eines necessàries, si és possible. Per exemple: racó hospital, racó estació de bombers, racó cuina, racó botiga, racó laboratori científic, racó despatx ordinadors, racó espectacle de dansa o clown, racó taller mecànic, racó esports, racó d’astronautes, racó de paletes, racó pagesia, racó escola….

  En cada racó hi podem deixar preparades 2 o 3 disfresses relacionades amb aquell ofici o dibuixar els personatges que fan aquest ofici a la mida dels infants de la classe, en un cartró aguantat verticalment a terra per una base.

  La particularitat d’aquests personatges serà que no tenen cara, només cos des del coll cap avall. És a dir, no sabrem si són dones o homes perquè totes les feines les poden fer tots i totes.

  Per tal que els infants hi puguin interactuar caldrà que estiguin fets a la seva mida. Posarem un mirall al davant o prop de les figures perquè els nens i nenes s’hi puguin mirar.

  Al ritme de la música, els infants aniran passant per tots els racons i podran jugar una estona a fer aquell ofici, disfressar-se o posar el seu cos al darrere de la figura de cartró.

  Finalment, ens farem fotos individuals o de grup col·locats al darrere de les siluetes o amb les disfresses. Podem repetir la sessió tantes vegades com vulguem durant una o unes quantes setmanes (també podem anar canviant els oficis representats).

  Quan decidim concloure l’activitat farem una petita assemblea perquè els infants puguin expressar les seves opinions i reflexions respecte els oficis, els jocs i els estereotips de gènere.

  Valoració

  Per a la valoració d’aquesta activitat cal tenir presents els següents indicadors:
  ● Curiositat i respecte per l’activitat i per les opinions i sentiments dels altres
  ● La creativitat i la imaginació
  ● Les emocions que ens provoca el conte i com les gestionem
  ● Consciència que no hi ha jocs ni oficis masculins ni femenins