La foguera

Autoria

  • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 3 a 14 anys

Durada en minuts

Espai

  • Exterior

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

Dinàmica de grup per crear bon clima, empatia i vincle, tot reflexionant i compartint desitjos i cançons!

Objectius

  • Estimular la imaginació i la creativitat a través del relat
  • Fomentar el reaprofitament i reutilització de materials naturals o reciclats.

Desenvolupament de l’activitat

L’origen del foc va provocar en els humans la necessitat de destinar moments al dia per reunir-se, inventar històries fantàstiques, compartir cançons i desitjos. Sovint es reunien al vespre formant una gran rotllana on el foc era l’element central. I vosaltres? Us animeu a inventar històries i cançons per compartir? Amb aquesta activitat us convidem a reunir-vos mentre feu volar la vostra imaginació.

Entre tot el grup trieu un element natural del vostre entorn que sigui especial per a vosaltres, o si heu decidit crear el vostre propi poblat, destineu un espai acollidor i agradable on compartir històries, llegendes o cançons. Decoreu-lo al vostre gust amb garlandes o banderoles fetes per vosaltres amb elements naturals i reciclats.

Si decidiu inventar una cançó, podeu ballar-la, tocar-la amb instruments, cantar-la i interpretar-la davant la resta de companyes i companys o fins i tot enregistrar-la! Si decidiu crear una història escrita, podeu crear un autèntic llibre on recollir les anècdotes més divertides i emotives de l’escola. Cantant, ballant o escrivint, els personatges protagonistes i les fades i follets del bosc, podeu ser vosaltres!

Material:

Elements naturals per crear garlandes, cordills, material per escriure, fulls, instruments i material natural per crear instruments, etc.