Habitar la Terra

Autoria

  • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 3 a 12 anys

Durada en minuts

Espai

  • Interior

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

Activitat per imaginar i crear ciutats més sostenibles! Actualment molts experts consideren que, la manera en què vivim fa trontollar el món de les futures generacions. Creieu que hi ha una altra manera més sostenible de viure en societat?

Objectius

  • Reflexionar sobre les ciutats o pobles en què vivim
  • Fomentar la imaginació envers al que ens agradaria trobar als nostres pobles o ciutats
  • Elaborar una llista de materials sostenibles per construir aquests nous espais
  • Crear la nostra ciutat o poble i entorns de convivència ideals i sostenibles

Desenvolupament de l’activitat

A tots els pobles i ciutats existeixen zones comunitàries de trobada i d’esbarjo. Indrets de convivència on ens reunim, com les places, els mercats, els parcs, les zones esportives, les escoles, els museus, el transport públic o els carrers.

Us proposem que, a més de crear les vostres pròpies cases, imagineu i construïu zones que convidin a compartir moments amb les companyes i companys, on gaudir, jugar, celebrar i relaxar-vos. Podeu fins i tot crear camins, una plaça, una galeria d’art, un racó de lectura amb hamaques, una escola o un sorral!

Abans de començar l’activitat, reflexionarem conjuntament amb els infants sobre les ciutats i pobles en què vivim. També podem iniciar una pluja d’idees, creant un mural de paper o una petita instal·lació feta amb cordills i agulles d’estendre on plasmarem tot allò que imaginem i que ens agradaria trobar al nostre poblat. Anotarem també tot allò que necessitem per crear-lo. De quins materials estarà construït i com podem fer-lo més habitable, verd, viu, sostenible i segur?

Després, amb els materials que haguem triat, farem realitat el nostre poblat o ciutat ideal, utilitzant elements naturals, objectes senzills i quotidians i material reciclat, decorant-la al nostre gust i fent del nostre petit poblat un espai per viure, compartir i somiar.

Material:

Elements naturals (branques, corda, fulles, canyes, troncs, flors, pedres, etc.), material reciclat, teles, pintures, fils gruixuts de llana, trapillo, etc., pinzells, cartolines de colors, etc.