Fotodenúncia

Autoria

 • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 3 a 99 anys

Durada en minuts

 • 0

Espai

 • Exterior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Descripció

  Aquesta activitat servirà per prendre consciència de com està el nostre barri i per denunciar els punts on s’acumulen més deixalles inapropiadament. Aprofitem les tecnologies per fer sentir la nostra veu.

  Objectius

  • Reflexionar sobre les conseqüències de les nostres accions al nostre entorn.
  • Fer servir la tecnologia com a mitjà de comunicació al servei d’accions de millora col·lectives.
  • Fomentar una actitud més crítica i activa per aconseguir entorns més sostenibles.

  Desenvolupament de l’activitat

  Us agrada el vostre entorn, el vostre poble, barri o carrer? Us agradaria que fos una mica més agradable i verd? Penseu que som respectuosos/es amb els espais que ens envolten o pel contrari creieu que algunes accions humanes tenen un impacte negatiu cap al nostre entorn?

  Segur que quan veieu llocs en mal estat, situacions o accions no respectuoses amb el vostre entorn heu volgut passar a l’acció per millorar-les. A vegades les solucions són complexes, però sempre podem contribuir amb alguna petita acció. I si comenceu per denunciar-ho per prendre’n més consciència? I si aprofiteu les tecnologies per fer-ho?

  Amb aquesta activitat us convidem a observar el vostre entorn i a actuar, perquè la gent prengui consciència de la importància de cuidar i respectar els espais.

  L’activitat consisteix a fotografiar tot allò que no us agradi del que us envolta per poder fer difondre les imatges, és a dir fer una “foto denúncia”. Les podeu enviar a diferents mitjans de comunicació, com la premsa escrita o canals per fer-ne difusió.

  El resultat podria ajudar a la conscienciació sobre l’estat del barri i estimuli la participació activa dels habitants en vers aquestes problemàtiques.

   

  Observacions

  Per descarregar l’activitat feu clic aquí.