Excursió als Boscos del Corredor

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 3 a 8 anys

Durada en minuts

 • 0

Espai

 • Exterior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Descripció

  Aprofitant la proposta d’excursions de l’Explorar Catalunya- Infants de 3 a 8 anys -excursió nº 21, plantegem una descoberta de la natura als Boscos del Corredor.

  Objectius

  • Descobrir la importància dels arbres de la nostra cultura.
  • Conèixer les característiques de les alzines i la separació natural de dues comarques: el Vallès i el Maresme.
  • Reforçar les actituds positives vers l’entorn natural.
  • Reconèixer i apreciar a través dels sentits la diversitat d’objectes de l’entorn que ens envolta.

  Desenvolupament de l’activitat

  El bosc i els arbres són elements del paisatge propers als infants petits. Els petits poden exercir la seva solidaritat envers la natura a partir de no embrutar els boscos, no fer malbé els arbres, les plantes i els animalons, i cuidar-los.
  D’altra banda, una excursió ens dóna l’oportunitat de despertar la curiositat per la descoberta de la natura, aprofundir en la reflexió sobre les negligències amb l’entorn natural i de plantejar possibles accions que els infants poden fer per protegir i millorar l’entorn natural.

  Es tracta d’una excursió molt especial, centrada en la descoberta dels diversos boscos pels quals passa l’itinerari, com l’emblemàtic del Bosc mediterrani. Tots els nens i nenes acaben reconeixent: alzines, roures, pins pinyoners, i també arbres del bosc de Ribera: verns i plàtans. I com a cloenda s’arriba a l’Alzina de Can Ferrerons, arbre monumental que presidia la vida social. A la seva ombra s’hi celebraven juntes d’arbre, on es prenien decisions importants. Així que podrem aprofitar la seva ombra per fer una Assemblea de Terrastranya i prendre decisions molt importants, com feien en l’antiguitat.

  Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

  Cal esmentar que el conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.