El joc de les tasques de la llar

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 6 a 8 anys

Durada en minuts

 • 0

Espai

 • Interior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Documents del recurs

  Descripció

  A través d’un joc de taula, els infants reflexionaran sobre les tasques domèstiques, com se’n poden responsabilitzar, quines són les seves preferides,… i valorant la influència dels estereotips de gènere.

  Objectius

  ● Rebutjar conductes de menyspreu cap a les altres persones
  ● Descobrir les tasques domèstiques sense atribuir-los rols estereotipats de gènere
  ● Valorar quines tasques domèstiques ens agraden més
  ● Agafar compromisos amb un mateix i amb la família

  Desenvolupament de l’activitat

  El Joc de taula: Les tasques de la llar de les cuques

  Començarem l’activitat presentant el joc editat per la Generalitat de Catalunya que es diu El Joc de les tasques de la llar de les cuques, que es pot descarregar per internet.

  Per jugar-hi, cal un dau i fitxes o botons de colors.

  És semblant al joc de l’oca, però cada casella simbolitza una tasca de la llar. Jugarem en petits grups o farem equips si hi ha molts infants.

  Els racons de la llar

  Abans de començar l’activitat, prepararem alguns racons de tasques domèstiques per tota l’aula, com per exemple: racó de plegar roba, racó d’estendre roba, racó de parar taula, racó d’escombrar, racó de netejar vidres, racó d’endreçar el cistell de la compra, racó de planxar, racó de fregar plats, racó de cuinar,…

  Aleshores podem jugar al joc de taula i fer-ne una o dues partides, però després, haurem de jugar movent-nos per tota l’aula, de manera que cada vegada que caiguem en una casella del taulell del joc, ens haurem de desplaçar fins al racó corresponent i realitzar la tasca que toca.

  Al final, entre tots, podem valorar i debatre si ens hem esforçat a fer les tasques, quina ens ha agradat més, si ho hem fet per acabar ràpid o ho hem intentat fer bé, si creiem que fer les tasques és avorrit o divertit, si creiem que es poden repartir i fer-les entre totes les persones d’una família,…

  Cal que anem amb molt de compte de no jutjar els diferents models familiars dels infants (i evitar judicis entre els infants), ja que això seria molt perjudicial per als infants i a les famílies els podria saber greu que els hi diguem què està bé i què no.

  Valoració

  Per a la valoració d’aquesta activitat cal tenir presents els següents indicadors:
  ● Curiositat i respecte per l’activitat i per les opinions i sentiments dels altres
  ● Participació activa i interès
  ● Valorar si els infants han agafat compromisos i han agafat responsabilitat respecte les tasques de la llar

  Observacions

  Aquesta activitat s’ha elaborat en el marc del projecte Expressa’t en català – Fundesplai, amb el suport de la  Direcció General de Política Lingüística.