El consum i el temps

Autoria

  • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 8 a 12 anys

Durada en minuts

  • 0

Espai

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

A les entitats de lleure volem que els infants desenvolupin valors cívics, culturals i de convivència que contribueixen a la seva educació integral. En
aquest sentit, des dels esplais potenciem que els nois i noies participin en activitats d’oci i afavorim el fet de que els infants escullin lliurement les activitats de lleure que volen realitzar. L’ús del temps i sobretot
l’oci, sol estar molt lligat a un consum econòmic i de recursos. Amb aquesta activitat us proposem dos línies d’actuació. Per una banda, fer un taller on el
grup de mitjans exposarà de manera visual a què dediquen el seu temps i que permetrà fer una reflexió individual i grupal, sobre les preferències d’oci.
I d’altra banda, una activitat més enfocada a fer una reflexió sobre els consums, una activitat on els objectius principals són millorar la gestió de l’aigua, disminuir, si és possible, el consum i entendre quepodem mantenir una qualitat de vida com l’actual amb un ús de l’aigua més racional.
Així doncs, hem de tenir present que l’activitat que us proposem, a continuació, té dos línies d’actuació força diferenciades i que intenten mostrar diferents vessants de la utilització dels temps i que cada una es pot dur a terme en moments diferenciats.

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Objectius

  • Conèixer l’oferta cultural i d’oci, especialment, l’accés a l’oferta d’activitats socioeducatives i d’educació en el lleure.
  • Estar motivats per explorar les possibilitats que la societat ofereix per passar-ho bé en el seu temps lliure.
  • Millorar les seves habilitats manuals en l’ús de les eines i instruments necessaris en les activitats plàstiques.
  • Prendre consciència del consum de l’aigua i les seves implicacions i aprendre a fer una millor gestió.