Desmuntem i re-generem

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 12 a 18 anys

Durada en minuts

 • 15

Espai

Paraules claus

Llicència

 • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Documents del recurs

Descripció

Prendrem consciència amb els joves sobre l’estereotip de gènere que s’ha generat durant els anys i les seves conseqüències. Es proposa fer un joc educatiu a través de l’eina del Kahoot, amb la que s’organitza un concurs de preguntes i respostes en equip. En acabar el joc farem un debat.

Activitat relacionada amb el projecte ABRACADABRA…Dona esCORatjada!!

Objectius

 • Reflexionar sobre el concepte de malignitat al gènere femení imposat per la societat.
 • Entendre els esdeveniment que han generat aquesta visió.
 • Fer consciència sobre l’estereotip que s’ha generat durant els anys i les seves conseqüències.

Desenvolupament de l’activitat

Es proposa fer un joc educatiu a través de l’eina del Kahoot. La idea és apropar-nos a la franja d’edat de 12 a 17 anys de manera lúdica i educativa aprofitant les noves TIC .

Per tal d’iniciar el concurs, es proposa fer grups de 2-3 infants i que d’aquesta manera no sigui un joc individual, sinó d’equip a on  la rapidesa en les respostes així com el nivell de coneixement seran els que marcaran els resultats finals.

El joc ens ha de servir com a eina per fomentar l’esperit crític  i remoure una miqueta sobre el paper de la dona, així com desmuntar el concepte de feminitat al voltant dels rols de dependència i submissió entre d’altres. Entendre que bruixes i fades van ser éssers protagonistes, en ocasions, odiades, marginades. Aquestes dones i la seva forma d’entendre la vida van inquietar als poders polítics i religiosos de cada època. I encara que sempre van ser perseguides, van aconseguir deixar petjada a la cultura popular occidental fins els nostres dies.

A l’acabar el joc és important fer un debat i preguntar-nos:

 • Què en sabíem de tot plegat?
 • Com ens hem anat sentint al llarg de concurs, quines sensacions ens ha generat?
 • Ens identifiquem amb alguna de les postures?

A l’arxiu adjunt trobareu el Contingut pel kahoot

Activitat de debat:

Un cop acabat el joc és important fer un tancament a través d’un debat dirigit i respondre a les següents qüestions per anar generant un  tipus de pensament crític. TENINT EN COMPTE L’EDAT DELS PARTICIPANTS, ÉS BONA IDEA  IMPLICAR-LOS EN EL DEBAT.

Buscar un moderador que serà l’encarregat de dirigir i controlar el debat, de repartir els temps i donar els torns de paraula a cada oponent. Els participants s’agruparan segons la postura que vagin a defensar.

Per a exposar l’argument principal d’un debat es faran torns, de tal manera, que cada participant pugui expressar el seu punt de vista en un temps ajustat que serà el mateix per a tots i determinat a l’inici del debat.

 1. Què en sabíem de tot plegat? (contextualitzar i acompanyar)
 2. Com ens hem anat sentint al llarg de concurs, quines sensacions ens ha generat?
 3. Us ha desmuntat alguna idea que ja teníeu?

Per coneixer alguna situació similar que encara passa avui en dia arreu del món, recomanem llegir la història d’ Azara Abudcelai 

Per més informació sobre situacions actuals: