Cuina sostenible

Autoria

  • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 8 a 16 anys

Durada en minuts

Espai

  • Interior

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

Activitat per elaborar una deliciosa recepta per esmorzar o berenar, que podem aprofitar per portar a l’escola o per degustar a casa.

Objectius

  • Crear receptes a partir de l’aprofitament alimentari
  • Impulsar la importància de l’alimentació saludable, sostenible i equilibrada
  • Potenciar la participació en equip

Desenvolupament de l’activitat

La cuina és una bona manera de materialitzar el resultat de tota la feina duta a terme al nostre hort.

Cicle infantil o comunitat d’aprenentatge de petits

Per fer aquesta dinàmica, escollirem entre tot el grup quin àpat volem fer i quan. Un cop decidit, haurem de preveure i fer una llista de tots els ingredients que necessitarem, com ens organitzarem aquell dia, etc.

La recepta que trieu la podem dividir en les diferents elaboracions que té i per grups encarregueu-vos de tirar endavant els vostres plats.

A l’hora de presentar l’activitat haurem de concretar amb els infants que l’àpat que prepararem ha de ser saludable i sostenible, i que haurem de tenir en compte l’equilibri nutricional, quantitats, on comparar-ho, …!

Cicle inicial / mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

Per al cicle inicial, proposem fer una degustació de totes les receptes elaborades explicant als companys quin ha sigut el procés, amb quines dificultats us heu trobat i quins beneficis nutricionals tenen els vostres esmorzars/berenars.

Cicle superior o comunitat d’aprenentatge de grans

En aquesta etapa podem aprofundir sobre dur més enllà els aprenentatges sobre la cuina sostenible creant una llista d’estratègies cap a un consum sostenible i, així, estimular aquest canvi de paradigma de consum a casa.