Conte "El cuc i la lluna"

Autoria

 • Maria Blasco Farelo i Carla Pujol i Blasco

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 1 a 99 anys

Durada en minuts

 • 60

Espai

 • Interior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Documents del recurs

  Descripció

  Conte inèdit per despertar la curiositat dels infants envers els éssers vius que viuen a l’hort i la seva contribució fonamental. Preparat per a narrar-se amb la tècnica del kamishibai.

  Objectius

  • Despertar l’interès per la lectura
  • Despertar la curiositat i el coneixement per la biodiversitat de l’hort.
  • Connectar amb la natura des de l’emoció.
  • Estimular la iniciativa per a la conservació dels sistemes naturals.

  Desenvolupament de l’activitat

  Quan llegim un conte gaudim de la història, somiem, ens divertim, fem volar la imaginació, viatgem a mons fantàstics,… La lectura és una gran font de plaer i gaudi durant el temps de lleure, estimulant la imaginació, la creativitat i la intel·ligència emocional.

  A més a més, llegir contribueix al creixement integral de l’Infant, a la seva educació i socialització, ja que a través de la lectura es van interioritzant valors i actituds que es consoliden en la identitat de cada nena o nen.

  Podem llegir o escoltar contes en molts moments del dia: a casa en família, a l’escola, a l’esplai, durant el temps educatiu del migdia… només cal tenir un bon llibre a l’abast i les ganes de deixar-nos seduir per la història.

  Us presentem un conte inèdit per despertar la curiositat dels infants envers els éssers vius que viuen a l’hort i la seva contribució fonamental. Està preparat per a narrar-se amb la tècnica del kamishibai.

  El cuc i la lluna”  és un conte escrit perquè els infants i joves s’adonin de la importància de cada ésser per a la sostenibilitat global del planeta. Un petit cuc de terra és el personatge principal d’aquesta història. De la seva mà descobrirem com n’és de vital per a mantenir fèrtil la terra i la seva contribució al creixement de les plantes.

  Observacions

  Accés al conte

  Història senzilla i preciosa per a reflexionar sobre els valors de la natura i la interdependència.

  >> Te’l pots descarregar aquí: “El cuc i la lluna” (PDF)

  “El cuc i la lluna” és un conte que està preparat per a ser narrat amb la tècnica japonesa del Kamishibai (teatret de paper). Pe saber més sobre aquesta tècnica podeu consultar aquest enllaç.