Campanya publicitària Stop Motion

Autoria

 • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 8 a 12 anys

Durada en minuts

Espai

 • Exterior

Paraules claus

Llicència

 • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

Activitat per crear una història sostenible a través de la tècnica Stop Motion!

Objectius

 • Estimular la creativitat i la capacitat comunicativa a través del món audiovisual.
 • Treballar la sensibilització sobre el malbaratament alimentari

Desenvolupament de l’activitat

Aquesta és una tècnica d’animació i vídeo que es caracteritza per l’enregistrament en vídeo d’imatges fixes que, gravades les unes després de les altres, van fent la sensació d’una sola imatge que s’està movent

Cicle inicial/mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

Us proposem posar en pràctica la tècnica del Stop Motion per crear la vostra pròpia campanya publicitària sobre el malbaratament.

Primer de tot, caldria parlar i veure què sabeu sobre animacions i sobre la tècnica del Stop Motion. Es pot començar amb el visionat d’una creació feta amb aquesta tècnica, per tenir-ne un referent i exemple.

Abans de gravar res, és important prendre una sèrie d’acords i planificar com voleu que sigui la vostra producció. Per tenir-ho més clar, us recomanem decidir les següents qüestions: “Quina voleu que sigui la petita història o esdeveniments que succeeixin?” “Quin serà el marc o ambientació de fons?” “Quins objectes o materials necessitareu?” “Com i quan apareixerà el text escrit del vostre eslògan?” “Quina serà la música i/o àudio de fons?”

A l’hora de produir-ho, cal tenir en compte els següents aspectes de la càmera de fotos que s’utilitzi per gravar:

 • La càmera haurà d’estar estàtica, així que de ser possible, col·locar-la en un lloc on no pugui ser moguda (pot ser útil fer servir un trípode).
 • Els moviments dels objectes que aneu fent a cada foto hauran de ser petits, així obtindreu més fluïdesa al vídeo final (tindreu més fotos per cada segon).
 • Si us equivoqueu és millor eliminar la “toma” directament de la càmera i així evitareu dubtes després.
 • Tenir en compte els canvis de llum: millor fer les fotos amb llum artificial, procurant que no hi hagi ombres.

A continuació, us farà falta un ordinador per fer el muntatge. Traspassarem totes les fotografies, afegirem música i/o gravacions d’àudio i el text del vostre eslògan.

Cicle superior o comunitat d’aprenentatge de grans

En aquesta etapa, a més a més, us proposem fer una valoració final per aprofundir els següents aspectes i assegurar-nos que hem tret profit d’aquesta activitat:

 • Grau d’activació dels coneixements i experiències prèvies respecte al tema del malbaratament (si heu participat aportant experiències pròpies, si identifiqueu conductes per evitar el malbaratament, etc.)
 • Grau de motivació i interès mostrat pel tema i producte realitzat (si mostreu interès per ensenyar-ho a les famílies, a altres companys/es de classe, a les xarxes socials, si proposeu altres idees per difondre el material…)
 • Aportacions de tots/es els participants tant en el procés com en el producte final.

Observacions

Aquesta activitat parteix del projecte Cap Menjar a la Brossa

Accés al recurs didàctic aquí