Caminem lluny!

Autoria

  • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 6 a 14 anys

Durada en minuts

Espai

  • Exterior

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

Activitat per reflexionar sobre la mobilitat del vostre poble! Podeu dissenyar el vostre mapa, mural, maqueta o vídeo amb la vostra proposta de millora!

Objectius

  • Conscienciar i repensar la manera en què ens movem
  • Fomentar els beneficis de l’activitat física
  • Propiciar el treball en equip i la cohesió del grup

Desenvolupament de l’activitat

Reflexionar sobre l’impacte del transport ja és un gran pas. Caminem lluny vol fer un pas més per tal que els infants i joves dissenyin com haurien de ser els seus barris i pobles, pel que fa a la mobilitat. Què tenen? Què els hi falta? Ens inspirarem en experiències com el “Bicibús” de la ciutat de Barcelona, tot un mapa/recorregut assenyalat per on és possible i segur, anar en bicicleta a l’escola.

Desprès de buscar i compartir experiències com el “bicibús”, proposarem als infants que pensin altres mesures o accions que es podrien fer per a promoure el transport alternatiu als vehicles motoritzats.

Cada grup pot centrar-se en una àrea/aspecte, ja sigui pensar en com millorar arquitectònicament el trajecte principal, com crear xarxa de gent que es sumi a anar junta caminant o en bicicleta, com podem fer-ne difusió, què hauria de tenir l’escola (aparcament de bicicletes, etc.)…

Deixem que els infants pensin i diguin la seva! La idea la poden plasmar en un mural, vídeo, maqueta… el que prefereixin. I finalment, dur-ho a la pràctica, per així reduir el transport privat motoritzat i l’impacte medi ambiental d’aquest en la nostra salut.

Material:

Paper mural, material per escriure, material reciclat…