Somnis solidaris: una oportunitat per pensar en les altres persones

Autoria

  • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 3 a 8 anys

Durada en minuts

  • 0

Espai

  • Interior

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

Aquestes activitats amb tocs de fantasia ens faran reflexionar sobre les necessitats de les altres persones i sobre la situació d’alguns infants d’altres llocs del món. Després, prendrem petits compromisos que ens facin més responsables amb el nostre entorn.

Objectius

  • Adonar-se de les diferències socials.
  • Tenir una actitud afectuosa amb les persones.
  • Adoptar comportaments solidaris.

Desenvolupament de l’activitat

Motivació

La màgia de la Fada Menta farà que la nostra imaginació voli mentre fem les activitats. Tindrem molt present la Laura, a qui ja coneixem i estimem després d’haver-li donat idees per arreglar la seva única joguina i per fer altres de noves.

Activitats

El barri dels meus somnis

Haurem de construir un barri cadascun amb peces de cartró o fusta, amb la limitació que cada grup disposarà de diferent nombre i tipus de peces. La idea és aprendre a cooperar i reflexionar sobre el fet de ser rics o pobres. S’assembla el que hem construït al nostre barri? Amb música relaxant imaginarem el barri tal com ens agradaria que fos, com a lloc on tots i totes pertanyem i ens podem sentir bé.

Les pedres màgiques

Pensada per a fer a les colònies. Trobarem una bosseta amb tres pedretes de diferents colors amb propietats màgiques: una fa aparèixer caramels sota el coixí mentre es dorm, una altra et fa llevar-te amb taques blaves a la cara i la tercera fa aparèixer un tresor sota el llit. Cada nen i nena farà servir una pedra i al dia següent es produiran els resultats esperats. Però de tresors només n’apareixerà un i hem de tractar que els nens arribin a la decisió de compartir-lo. A la bosseta també haurem trobat una capsa amb monedes. Resulta que són monedes màgiques! Si les enterrem i demanem un desig, aquest s’acomplirà… sempre que demanem quelcom per a una altra persona i no per a nosaltres mateixos.

Després de cada activitat rebrem una de les 6 peces d’un trencaclosques gegant que anirem completant mica en mica i que penjarem a la paret per tenir-lo ben present. Cada peça portarà una frase relacionada amb el que hem après a l’activitat.