Un any més milers d’infants, joves, famílies i amics i amigues ens han acompanyat en un gran cap de setmana de festa i germanor. El dissabte arrencava l’activitat del Rally Jove amb prop de 200 joves fent rutes per diferents territoris del Vallès Occidental. Sota el lema “Joves compromesos amb les persones refugiades”, els grups van realitzar diferents actuacions per seguir sensibilitzant la ciutadania sobre el drama de les persones refugiades. A més a més, durant tot el cap de setmana van competir fent tot tipus de proves com ara aconseguir que una família muntés el pessebre, reunir un grup d’octogenaris, parlar a la ràdio per explicar el projecte, etc. Més de 40 proves per aconseguir el preuat títol de convertir-se en els guanyadors/es del Rally 2017. Títol que ostentarà durant 2 anys l’equip “los amigos de la pantoja” de joves 3 i al qual felicitem!

El Rally, tot un èxit de participació i vivències va concloure el diumenge a la Festa Esplai amb la tradicional cursa de quadrigues i una plantada al parc. Felicitats també a l’equip “los Noruegos” de joves 1 per guanyar la cursa.

La 31 edició de la Festa Esplai va ser un dia màgic per a petits i grans. Els esplais es van implicar en l’organització de tallers i activitats i van ser els grans protagonistes de la cloenda amb el cercavila de bestiari i tabalers.

Enguany ens han acompanyat nombroses autoritats: alcaldes i regidors de diferents municipis, així com la Directora General de Joventut, Marta Vilalta i el president de la Generalitat, en Carles Puigdemont. Ambdós, juntament amb l’Alcade del Prat de Llobregat, en Lluís Tejedor i representants dels infants, joves, famílies i de la Liga Iberoamericana i Fundesplai van construir un gran trencaclosques en forma de mur amb el lema “Transformem el món”. Un acte simbòlic per reivindicar la funció transformadora de l’educació en el lleure.   

Festa Esplai marca el tret de sortida a la campanya ‘Encerta l’estiu, un estiu per a tothom’ per a tots els esplais. Un any més refermem el nostre compromís per a que cap infant es quedi exclòs de les activitats d’estiu per motius econòmics. Aquest és el repte que totes i tots compartim!

Moltes gràcies a tots els monitors i monitores, infants i famílies per fer d’aquesta festa, la GRAN FESTA DE L’ESPLAI!

Share This